måndag 23 april 2012

Polygonatum - Jätterams

Växer sig fint i Nya Lunden. Fick några stycken av Lotta för två år sedan och de är så himla fina och blir bara fler o fler. Just nu står de som spjut i backen. Ska leta efter fler bilder eller ta nya nu i sommar.

Vårbild 2012

Salix Helvetica - 'Alpvide'

Ett litet uppstammat träd jag köpte våren 2011, har varit fint hela växtsäsongen med sina lite blåtonade blad. Just nu blommar den med ganska stora videkatter ska se om jag kan ta lite kort på dem. Står i det lilla landet vid Carporten.

 Den syns till höger i bilden.. inte så stor men fin..


Polygonatum x hybridum - Jätterams varigeradKöpte denna lilla sötis 2011 på Lisebergs trädgårdsdagar. Ska se om jag hittar lappen för att närmare se vad som stod på. Den är planterad i lilla Carportlandet.

Prunus serrula, Glanskörsbär

Stora landet domineras av några träd, 2 gamla päronträd och ett glanskörsbär jag köpte för några år sedan, kanske 5 år. Så här ser det ut idag och jag älskar dess stam. Undrar hur man ska göra med kronan, såg någonstans att man beskurit toppen och format den rundad i toppen, undrar om vi ska göra det?Erodium variable 'Album'


Erodium variable 'Album' står det på lappen. Jag köpte den för jag trodde det var en liten Näva..?

Blir 10 cm hög blommar juni-september

Sökte lite på den i Allt om trädgårds trädgårdsformum och där står det så här om den: Erodium × variabile ''Bishop's Form'' - Pysslingnäva och är samma familj som Pelargon och Näva.
Den är en korsning mellan Erodium corsicum och Erodium reichardii. Skatnäva är familjens svenska namn. Utmärkt marktäckare för oss med något mildare zon. Svår att övervintra. Slår man på Skatnäva stämmer det inte alls med min bild.. bladen är helt annorlunda och likaså blommor men men..


har aldrig odlat sådan själv men tycker den är en vacker växt.