lördag 20 mars 2010

Cottage garden - min köksträdgård

I år ska jag vara tidig och få igång mina pallkragar i mitt Cottage garden som blev till förra försommaren.. 

Förra årets skörd var riktigt fin trots sen sådd, olika salladssorter, gräslök, persilja, lök, morötter, sockerärtor. Ja en hel del att äta på blev det och såå himla gott.

Förra året sådde jag sparris, fem stycken blev det och de står nu i en av pallkragarna som varit helt översnöade.. bra isolering?

Har man ett cottage garden måste man ju ha blommor också.. och här blommar förra årets tulpaner fint bredvid rabarberna som kommer.. närmast är det luftlök som är så tät och fin.


Här vill jag ha en båge in i mitt lilla Cottage garden.. med en skylt som säger att man nu går in i den delen.. 
Tyra i Vaxholm har en samlingsplats för köksträdgårdar och kanske ska jag vara med där... det förpliktigar förstås.. *ler*..

8 kommentarer:

 1. Såg ditt inlägg hos Tyra o nu är du redan i full gång.... Från ord till handling! Härligt... O visst skulle det vara snyggt med en båge där... eller en rosenportal....
  Ha´t himla gôrgôtt med planerandet
  Nina

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig Cottage Garden du visar, det blir spännande att fölga med här utöver sommaren, hoppas du får många smaskiga grönsaker på köksbordet. Vad är det för 'klädnypor' du har på kanterna, är det för att fästa duken eller använder du dom till namnlappar? Ser ut som några klämmor man kanske kan få köpt på Claus Olson ?

  SvaraRadera
 3. Hejsan Moa jag tänkte lägga till en länk med bild i

  KÖKSTRÄDGÅRDEN

  Har du någon speciell som du vill ha eller skall jag norpa en här ifrån sidan. Du kan väl maila mej. tilltyra(snabel a)gmail.com

  SvaraRadera
 4. Härlig köksträdgård med fin skörd du har! Lycka till med sådden!//Eva

  SvaraRadera
 5. Häftigt fint du har det, lite avundsjuk..

  SvaraRadera
 6. Nu får du kika, jag snodde lite rädisor :-)

  SvaraRadera
 7. Åhh, så fina rädisor. Det vattnar i munnen på mig.
  Jag funderar som vanligt att också vara tidig. Men så blir det sällan.

  SvaraRadera
 8. Kul at du visar din fina köksträdgård. Vi har planer på att göra köksträdgård i år. Jag får kika in här för lite inspiration och tips :-)

  SvaraRadera