söndag 25 april 2010

Hurra för mina sparrisar..

Förra året sådde jag sparris.. av sju frön i påsen tog sig fem och med bävan satte jag ner dem i höstas i en av mina pallkragar.. Markerade med blompinnar var de var och så höll jag tummar och tår att de skulle klara vintern. Denna vinter vet ju alla att den inte varit som den brukar, hiskelig är väl ett ord men väldigt fin också. När det var som värst i vintras syntes inte mina pallkragar, snön låg djup ända upp till översta blankan i staketet bakom och den är 1,20 upp. Så de små har säkert haft det riktigt gott där under som det skönaste duntäcke.

Så gissa om min glädje var stor när jag igår upptäckte små små tändstickstjocka pinnar av små sparrisar.

Och alla fem har klarat sig, nu dröjer det ju ytterligare ett par år innan jag kan skörda.. upptäckte senare förra säsongen att jag kunnat köpa sparrisplantor i kruka för 50 kr stycket.. mot att sju frön kostade 59, så tjänade jag ju lite. Men jag hade ju kunnat köpa ett par stycken och fått skörda i år.. 
Men!! då hade jag ju iofs inte fått uppleva denna glädje.. eller hur?

3 kommentarer:

 1. Vad kul att alla fem överlevde. Och visst får man en helt annan känsla när man "fött upp" en planta från frö än när man köper färdig planta.

  SvaraRadera
 2. Hej Moa,
  Vill först hälsa dig välkommen till Svenska Trädgårdsbloggar, självklart ska du vara med.

  Sparris...själv köpte jag sparris rötter som jag planterade i odlingslådor. Tyvärr är det så att man inte får skörda på många år.....när det gällde rötterna så fick man börja skörda några sparrisar på varje planta efter två år och på tredje året fullt ut....

  Ha en trevlig helg
  Kram Anan

  SvaraRadera
 3. Ja hurra för dem... mina verkar vara lite tröga.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera