måndag 19 april 2010

Planering till köksträdgården..

Det planeras för kökträdgården "My little cottagegarden" som jag kallar den ibland, den består 3 stora pallkragar med två på höjden och så två små också dubbelhöga, som ni kanske sett på mitt första inlägg i köksträdgården.

Mina såbyttor börjar bli fulla och jag har planterat om det mesta en gång redan och det börjar bli dags igen, närmast är det svart dubbel vallmo och sedan några olika sorters tomater.

Här är det silversalvia som kommit upp fint ville bara visa vilka fina blad de har.. fått av en bloggvän, Nilla.


Chilin är inte lika frodig men den kommer, spetspaprikan likadant där.. eller ändå mindre men de kommer i alla fall. Spetspakrika köpte jag förra året och tog frön på de fantastiskt goda paprikorna. Ett tips är att grilla dem i halvor med grillolja med honungsmak och flinksalt och ha dem till köttet i sommar.. supergott.. mums.

Två olika sorters gurkor har jag sått i år.. denna 'miniature white' växer så fint ..
Har aldrig sått gurka förut men om jag inte misstar mig ser det banne mig ut som det är blom redan i de små.. kan detta vara sant säger jag då, någon som vet?

Åter till pallkragarna, än har det inte varit så varmt så jag kunnat sätta något, men det som fanns sedan förra året var "smulbär" supergoda söta jordgubbar, mamma säger att det är en blandning mellan smultron och jordgubbar, söta som smultron är de i alla fall så kanske..

I en pallkrage hade jag gräslök och persilja men denna vinter har de försvunnit helt.. blir till att så nytt för det måste jag ha och det skulle jag naturligtvis redan gjort.. suck hopplöst sen igen.  Förra våren sådde jag sparris och fem stycken fick jag.. av sju frön, hoppas de har överlevt i pallkragarna, blir ju lite tveksam eftersom en jätteplanta gräslök försvann.. helt rutten var den när jag rensade bort gammalt i dem.

Ja lite olika sallad ska det bli och lök, och så vill jag ha lite örter.. får ta tag i detta så jag i alla fall är klar över vad som ska sås nu och vad som får vänta tills värmen kommer på allvar. 

Just det ska så basilika och koriander i kruka oxå.. bråda dagar nu, skulle vara ledig lite mer bara.. 

Ha det gott..Moa

2 kommentarer:

  1. Jag är jätte dålig på att hålla reda på vad som behöver sås när. Men du har ju kommit riktigt långt med dina sådder. Ska bli spännande att se hela köksträdgården om ett par månader.

    SvaraRadera
  2. Oj så frodiga små plantor du har! Underbart! <3

    Och det låter som du har härliga planer för i år? Visst e det skönt och va igång igen??

    Trevlig helg & kram!

    SvaraRadera